lauantai 6. helmikuuta 2016

14 - onnenluku?

Eilen oli ensimmäinen ultra, jossa tarkistettiin, miten kroppa on reagoinut Puregoniin ja Orgalutraniin. Lääkäri sai näkyviin 14 munarakkulaa, jotka olivat läpimitaltaan 9-15mm välillä. Liian pieniä olivat vielä...Jatkan siis pistoksia viikonlopun yli ja maanantaina aamusta on uusi ultra, jossa toivottavasti sitten jo sovitaan punktiopäivästä. Lääkäri sanoi, että tuo 14 on hyvä lukumäärä. Itse jotenkin tuumailin ja tuumailen vieläkin, että onko se tarpeeksi, sillä kun olen seurannut keskustelupalstoja, porukka kertoilee 20-40 follikkelista. Paljonko teillä on löytynyt? Ehkä tuo 14 on sitten kuitenkin turvallinen lukumäärä ja entäs, jos niistä suurin osa onkin sitten hedelmöittymiskykyisiä. Silloinhan tuo 14 on varsin riittävä määrä. Täytyy nyt vaan toivoa parasta.

Kerroin sairaalassa myös tuosta kynäepisodista. Tuumailivat sitten siinä, että hoitajana oli lokakuussa uusi vasta-aloittanut, jolta on jäänyt kynä epähuomiossa antamatta. Lääkäri sanoi, että tekevät vastaisuuden varalle jonkin suunnitelman, että kyniä olisi saatavilla niitä tarvitseville myös aukioloajan ulkopuolella. Hyvä niin.

Maanantaina siis aamusta jälleen uuteen ultraan. Perjantainenkin ultra teki jo vähän ilkeetä. Selkeästi munasarjat melko arat. Eilisestä saakka ollut myös pientä juilintaa varsinkin oikealla puolella, mutta se kuuluu toki asiaan. Vasen puoli oli muutenkin jotenkin vähän piilossa. Lähellä kohtua kuulemma.

Pistosten kanssa ei ole ollut ongelmia. Jopa joka päivä oikein odotan, että koska pääsen pistämään. :) olen saanut vatsaani vain kaksi mustelmaa, eikä pistokset tee lainkaan kipeää. 

Nyt viikonloppu rentoutuen ja maanantaiaamua odotellen. On tää jännää aikaa...


7 kommenttia:

 1. 14 on ihan hyvä määrä...mulla ollu aina about 10rakkkulaa. Oon jotenkin käsittäny et liiallinen tuotanto huonontais laatua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä! Täytyy siis toivoa, että nämä ovat priimaa. :)

   Poista
 2. Mulle lääkäri sanoi, että on erittäin tyytyväinen jos saadaan 15 munasolua ja tyytyväinen jos saadaan 10, eli eiköhän tuo 14 ole oikein hyvä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä! Eli lähes erittäin tyytyväinen saa siis olla. :) Nyt jännitän sitten niiden laatua... Jännä viikko tulossa!

   Poista
 3. Laatu korvaa määrän. Itselläni oli ekalla kerralla 10 ja tokalla kerralla 6 munasolua. Ilmeisesti laatu ei ole useinkaan hyvä, jos rakkuloita on paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saanko kysyä, miten hedelmöittymisen suhteen meni?

   Poista
  2. Ekalla kerralla saatiin 6 alkiota. Tokalla kerralla vissiin neljä ja niistä kaksi taisi olla top-alkioita. Mutta lapseksi asti kehittyi vähän heikompilaatuinen alkio, eikä kumpikaan niistä top-alkioista. :) Se selvisi parhaiten sulatuksesta ja oli oikein elinvoimainen ja jakautui nopeasti.

   Poista