sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Ristiriitainen elämä

Olen ollut nyt tässä kierrossa ilman lääkkeitä. En käynyt follikkeliultrassa. Ajankohta olisi ollut tällä viikolla. Olen yrittänyt olla katsomatta kalenterista kierron kulkua. En ole siinä täysin onnistunut. Olen yrittänyt nauttia olostani. Olen juhlinut, nähnyt ystäviä. Päätös on ollut taatusti oikea. En olisi jaksanutkaan lähteä IVF-rumbaan vielä. Olen puntaroinut elämääni. Löytänyt mieleni sopukoista naisen, joka haluaa nauttia elämästään. En jaksa nyt, että minua tutkitaan ja minua käsketään. Haluan olla spontaani. Nauttia hetkestä.

Vaikka nämä pari viikkoa ovatkin tehneet mielelleni hyvää, on tunne silti ristiriitainen. On hyvin epätodennäköistä, että saan kahta viivaa tikkuun ennen tammikuuta. Tammikuussa ajattelin seuraavan kerran pohtia mahdollista IVF-hoitojen aloitusta. Monien muiden elämät menevät lapsiasioiden kanssa eteenpäin. Meidän tarinamme on tauolla. Kaipuu äidiksi on minussa edelleen...eikä se tule minusta lähtemään. Huomaan täyttäväni elämäni nyt kaikella muulla. Yritän etsiä elämästäni kaikkea sellaista, joka ei ole mahdollista perhe-elämää eläessä. Yritän väkisin vakuutella itselleni, etten kaipaa lasta. Näin on hyvä. Joudun valehtelemaan itselleni tauotta.

Onhan tää nyt ihan pirun rankkaa henkisesti. Elän koko ajan siinä pelossa, että kuulen lähipiiristäni lisää raskausuutisia. Pelkään jo etukäteen omaa reaktiotani. Olenko nyt siinä vaiheessa, että purskahdan lohduttomasti itkemään ihmisten edessä. Toisaalta on fiilis, että ihan sama. Mun elämäni on vaan tarkoitettu menevän näin. 

Tässä mä yritän todistella itselleni ja muille, että kaikki on hyvin ja nyt menee paremmin kuin viimeiset puoli vuotta on mennyt. Silti pääni on ihan sekaisin. En tiedä mitä haluan tai mihin olen valmis.

Syksyiseltä lenkiltä sain tänään taas mielenrauhaa. Metsässä oli niin ihanan hiljaista. Pohdin elämääni ja mahdollista tulevaa. Haluanko käyttää veronpalautusrahat lapsettomuushoitoihin, vai olenko itsekäs ja varaan ensi kesäksi matkan jonnekin kauas? Olenko kuitenkaan kahden ja puolen vuoden jälkeen valmis maksamaan mahdollisesta lapsesta, joka ei ehkä koskaan saakaan alkuaan? Voinko elää itsekkäästi ja nauttia elämästäni miettimättä lapsiasiaa? Kuinka paljon muut minulta odottavat? Mitä mieheni asiasta ajattelee? Hän kun on jotenkin todella ulkopuolisen oloinen tällä hetkellä, eikä juuri keskustele asiasta kanssani...

Mieleni kulkee vuoristorataa. Haluan löytää rauhan ja unohtaa - edes hetkeksi.

4 kommenttia:

 1. Meillä hengähdystauko teki hyvää...vaikkakin ristiriitaisissa tunteissa. Saatiin jopa miehen kanssa juteltua kunnolla ja saatiin pohdittua entä jos lasta ei saadakaan-vaihtoehtoa. Toisaalta mulla on nyt kauheen ristiriitainen olo tulevasta hoidosta...

  VastaaPoista
 2. Mä oon taas ristiriitaisin tuntein vasta alkamassa tutkimusvaiheeseen. Toisaalta haluaa kääntää jokaisen kannon ja kiven jotta saa vastauksia ja toisaalta taas tuntuu epäreilulta tää vaikeus ja itsensä jatkuva tarkkailu.. Tsemppiä sulle rauhan löytämiseen!

  VastaaPoista
 3. Musta tuntuu että elämä on päivästä päivään pelkkää vuoristorataa. Toisina päivinä jaksaa hyvin elää kaikkien elämän asioiden kanssa, eikä vaatteet tai ajatukset kiristä. Toisina päivinä sataa vettä, astuu kuralammikkoon ja ohi ajava auto kastelee kaiken. Hyvin harvoin sattuu niitä päiviä, kun voi olla tyytyväinen itseensä, työhönsä, parisuhteeseensa ja elinpiiriinsä. Tätäkö on aikuiseksi kasvaminen, kysyn vaan?

  VastaaPoista
 4. Noi ristiriitaset fiilikset on niin tuttuja, just kun tuntuu että alkaa sietämään lapsettomuutta paremmin ja asia ei pyöri jatkuvasti päässä, seuraavana päivänä tapahtuu jotain mikä saa kyyneleet valmumaan ja mielen lohduttomaksi. Kaipaan välillä tosi paljon aikaa ennen tätä kaikkea, aikaa jolloin en miettinyt asiaa. Mutta meidän kohdalla ainakin nään, että sitä aikaa ei tuu takaisin. Tottakai sitä saattaa ottaa taukoa koko hommasta, mutta uskon että lapsettomuus ei millään muotoa unohdu, vaikka haluaisikin. Varaa ihmeessä loma ja nauti! Ainahan niihin hoitoihinkin rahat jostain keksii...vaikka sitten lainaa. Tsemppiä<3

  VastaaPoista