torstai 1. toukokuuta 2014

Vlogi-vinkkejä räntäsateiseen päivään

Olen saanut blogimaailmasta viimeisen vuoden aikana ihan hirmuisesti vertaistukea, tsemppiä, iloa ja ajatuksia. Päätin viime syksynä aloittaa oman blogin. Olen aina haaveillut päiväkirjan pitämisestä, mutten koskaan ole jaksanut kirjoittaa käsin muistikirjaan, jota vain minä tulisin lukemaan. Tuumin, miksen voisi kirjoittaa ajatuksiani muidenkin luettavaksi. Jos minun teksteistäni olisi edes yhdelle lukijalle tukea ja apua, olisi tavoitteeni täyttynyt.

Olen jäänyt blogihommiin koukkuun. Kiitos näppärän teknologian, joka antaa mahdollisuuden päivittää blogia vaikka sängyssä ennen nukkumaanmenoa. :) Kannustavat viestit ja pikkuhiljaa nousseet lukijamäärät ovat yllättäneet kerta toisensa jälkeen positiivisesti. En ole yksin. Tai pitäisikö tässä tilanteessa sanoa, ettemme ole mieheni kanssa kaksin yksin. :)

Haluan tänään jakaa muutamia vlogeja kanssanne, joita seuraan YouTuben puolella. Vlogimaailma avautui minulle loppuvuodesta ja on hassua, miten näihin muutamaan vlogiin on jäänyt koukkuun ja tuntuu kuin tuntisin nämä ihmiset paremminkin. Hattua nostan, että joillain on pokkaa avata omaa elämäänsä tuben kautta koko maailmalle... Asiasta voi toki olla montaa mieltä. Onko esim. oikein, että pieni, vasta parikuinen vauva on jakanut elämäänsä vanhempiensa kautta, tietämättä itse asiasta lainkaan? Onko niitä videoita sitten murkkuikäisenä mielekästä katsoa?

Eniten seuraamani ja tämän hetkinen lempparini on Ellien ja Jaredin vlogi. He ovat aloittaneet vuosi sitten vloginsa kärsittyään lapsettomuudesta ja käytyään läpi lapsettomuushoitoja. Tammikuussa heille syntyi pieni Jackson-poika. Perhe asuu Utahissa. Heidän rento ja hyväntuulinen meininkinsä on vaan jotenkin koukuttanut. :) Vlogin löydät YouTubesta hakusanoilla "Ellie and Jared".

(Tässä vaiheessa huomio...älkää ikinä jättäkö blogikirjoituksia tallentamatta, jos olette kirjoittaneet pitkän tekstin. Mullehan kävi just nyt niin, että menin avaamaan toisen sivun padilla ja kappas... Puolet tallentamattomasta tekstistä hävisi...argh. Ja eikun uudestaan näpyttelemään...)

Toinen vlogi, jota seuraan melko aktiivisesti on "bamachick1101". Vlogia ylläpitää amerikkalainen pariskunta, joka on kokenut mm. muutaman keskenmenon, mutta odottavat nyt onnellisesti ensimmäistä lastaan. He ovat rohkeasti jakaneet elämäänsä vlogissa. Tätä seuraan vähemmän, mutta tämäkin on mielestäni ihan mukava löytö vlogimaailmassa.

Kolmas seuraamani vlogi on "Emmymadeinjapan". Idea on erilainen kuin edellisissä mainitsemissani. Emmy on amerikkalainen perheenäiti, jolle ihmiset ympäri maailmaa lähettävät naposteltavaa maisteltavaksi. Emmy sitten vloggaa kokemuksiaan erilaisista karkeista, kekseistä yms. Hän on tehnyt myös kaksi Suomi-jaksoa, jossa hän maistelee mm. salmiakkia. Harmikseni huomasin, että latvialaiset olivat omineet Taffelin ja muistaakseni Fazerin Geisha-suklaan. Ruotsalaiset olivat myös omineet Fazer-tuotemerkin. Pyhäinhäväistys, sanon minä. :) 

Mm. noita kolmea vlogia seurailen aikani kuluksi. Tällainen räntäsateinen, kylmä vappupäivä on omiaan YouTube-surffailulle. :)

Kirjoittakaa ja kertokaa minulle kommenttikenttään, jos olette löytäneet kivoja vlogi-löytöjä, joita suosittelette. Vai olenko ainoa höperö, joka on jäänyt vlogeihin koukkuun (blogien lisäksi)? :D

Mukavaa vappupäivän jatkoa kaikille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti