tiistai 5. elokuuta 2014

Kaikki kiva loppuu aikanaan - arki alkaa

Kesäloma on pian lomailtu. Minun lomani oli pitkä ja rentouttava. En ajatellut lainkaan työasioita ja tämä lapsiasia sai olla mahdollisimman paljon taka-alalla. Ehdin pitkän lomani aikana käymään kaksi kertaa lääkärillä ja söin siis kaksi Letrozol-kuuria. Tällä hetkellä odotetaan tuloksia tästä viimeisestä. Tällä viikolla taitaa taas kierto alkaa. Vatsassa sellainen tunne.

Muuten en tosiaan ole uhrannut ajatustakaan tälle asialle. Olen uinut, syönyt mansikoita kilokaupalla, grillannut, juhlinut kavereiden kanssa pikkutunneille, käynyt kolmilla festareilla, lavatansseissa, mattopyykillä. Hurvitellut Lintsillä, ottanut aurinkoa ja käynyt Lontoossa, upottanut varpaani rantahiekkaan, viettänyt aikaa kummilasten kanssa, käynyt laivalla, ihaillut saaristoa. Kävin kalassa, soutelemassa ja vietin yhden yön ystäväni mökillä. Nukuin lähes joka aamu todella pitkään! Pelasin krokettia. Siinä muutamia mainitakseni.

Mitä en ehtinyt tänä kesänä? Lukea yhtään kirjaa (kuinka noloa ja taas se tapahtui...syksyllä on ryhdistäydyttävä ja aloitettava lukeminen). En syönyt yhtään irtojäätelöä (eilen piti mennä ekaa kertaa, mutta koju oli jo suljettu). En syönyt yhtään herneitä (inhoan herneitä, yksinkertainen syy herneettömään kesääni). Kävin terassilla vain yhden kerran! En tehnyt yhtään pidempää pyörälenkkiä (kesäkuu oli kylmä ja heinäkuu liian kuuma pyöräilyyn. Korjaan asian elokuussa.)

Ihanaa toisaalta, että arki alkaa. Saan hyvän syyn nousta aamulla aikaisin, vaikka inhoankin aamuherätyksiä. Aloitan paluun terveelliseen ruokavalioon. Kesälläkin olen syönyt melko terveellisesti, mutta säännöllisyys on puuttunut. Odotan ilmojen hieman viilenevän, vaikka helteet ovatkin olleet ihania. Pääsen taas koiran kanssa ajatuksia puhdistaville kävelylenkeille. Harrastukset alkavat, jotka tuovat tosin haasteensa ja stressinsä mukanaan. Ihanaa, että harrastuksistakin on ollut vapaata.

Ilmeisesti tulevalla alkavalla kierrolla syön vielä Letrozolit kitusiin ja sitten pääsenkin ilmeisesti taas kunnalliselle puolelle ultraan. 5kg painosta pois ja ensimmäinen IVF taitaa olla ajankohtainen. Toivottavasti ainakin, sillä olen nyt puoli vuotta syönyt lääkettä ja pistänyt Pregnyliä, ilman toivottua tulosta.

Aurinkoista loppuviikkoa kaikille! Nauttikaamme viimeisistä hellepäivistä, sillä kohta on taas kylmää ja pimeää. (Yöt ovatkin jo pimentyneet huomattavasti.) Haikeaahan tämä on...hyvästellä kesä jälleen pikkuhiljaa...
2 kommenttia:

  1. On kyllä ollut harvinaisen rentouttava ja ihana kesäloma myös täällä. On se hyvä, että lapsettomuussuostakin pystyy ottamaan välillä etäisyyttä. Toivottavasti pääsette pian perässä IVF:ään :). Mulla on ainakin nyt ihan erilaiset odotukset kuin insseissä/ovulaation induktiossa. Ihanaa loppukesää <3!

    VastaaPoista
  2. Kiitos samoin! <3

    Mulla on vähän omituinen olo, kun inssiä ei tulla edes kokeilemaan... Toivottavasti saavat IVF-hommat pian käyntiin. Ja sen olen päättänyt, että jos nekään eivät tuota tulosta, jätän projektin hetkeksi tähän.

    VastaaPoista