sunnuntai 10. elokuuta 2014

KP1 - kohti IVF-hoitoja?

Sieltähän taas odotetusti tupsahti akkainpäivät. Ei ollut siis taaskaan apua Letrozol+Pregnyl -yhdistelmästä ja super-isosta follikkelista.  Huomenna soittelen jälleen kunnalliselle puolelle ja otan vielä yhden satsin olemassa olevia lääkkeitä ja follikkeliultran lisäksi pyydän ajan IVF-hoidon suunnitteluun. En jaksa enää puljata näillä lääkkeillä, sillä ei näistä tunnu hyötyä olevan. Nyt jo yli 2 vuotta yritystä takana ja puolivuotta lääkkeillä. 

Yhtään en tiedä kunnallisen puolen IVF-hoitojen + lääkkeiden hinnoista. Sen verran tiedän summan olevan, että pankkiin aiomme marssia. Itselläni ei ole mm. opiskeluvuosien vuoksi yhtään pennin hyörylää säästössä. Osaisitteko sanoa suuntaa antavia hintoja? Ilmeisesti puhutaan n. 1000 eurosta, mukaanlukien lääkkeet?

Kuntokuuri ja painonpudotus alkaa heti huomenna aamusta. Nyt on kesä lorvittu ja viileämpiä lenkki-ilmoja odoteltu. Huomenna loppuu tekosyyt ja alkaa arki kaikin puolin. N. 7kg pitäis saada pois ennen ensimmäistä IVF:ää. Ei pitäis olla paha nakki. Jos saisikin sellaisen draivin päälle, että kaiken tän ketutuksen ja turhautumisen tähän lapsenhankintaan liittyen vois kanavoida ja purkaa lenkkeilyyn ja terveelliseen, vähäkaloriseen ruokaan. Mulla kun tuppaa aina käymään toisinpäin. Masennuksen ja mökötyksen kourissa suuhun katoaa kaikki pas...ruoka. 

"Onhan mun saatana saatava lapsi!" - ihan paras angstikohta tuossa tänä kesänä paljon soitetussa biisissä. Taidan laittaa sen soimaan täysille ja kaivaa imurin ja rätin kaapista. Sunnuntai on just hyvä päivä siivota. Mitäs muutakaan tässä yksin kotona masentelen, kun mieskin töissä.

Kohti uusia pettymyksiä. Tai hei KP=Kohtasin pettymyksen. Miten tää kaikki voi olla näin vaikeeta ja niin pirun syvältä?! 


4 kommenttia:

 1. Moiksista!

  Sanoisin, että IVF on kunnallisella noin 700-1000e riippuen siitä, kuinka suuri annostus piikitettävää kasvattelulääkettä määrätään. Oma kokemus on nimittäin se, että toi piikitettävä lääke on kaikkein kallein tai näin ainakin siis meillä. Mulla oli aika pieni annos ja meillä yhteensä laskettiin nyt IVF:n hinnaksi noin 800e.

  Kustannukset jakautuivat karkeasti arvioituna näin:
  Suunnittelukäynti: ~30e
  Ultrat 2kpl: ~60e
  Keräys: ~100e (päiväkirurginen poliklinikkamaksu TAYS:ssa)
  Alkionsiirto (jos tullee, ei olla vielä tässä käyty): ~30e
  Synarelat: ~130e
  Puregonit: ~380e
  Lugesteronit: ~100e (jos pääsee siirtoon, muuten 20e)
  Pregnyl: ~6e

  => ~830e

  Voisinpas tästä valveutueena kirjoitella tarkatkin lukemat jossain vaiheessa tuonne oman blogin puolelle, mutta aika hyvän suunta-arvion tuosta varmaan saa.

  Kelan lääkekatto on 610e ja teillä on varmaankin jo kelakorvattavia lääkkeitä osteltu, jonka jälkeen ei tarvitse enää maksaa lääkkeistä kuin kerrallaan 1,5e. Kelan verkkopalvelusta voi muuten tarkistaa omavastuukertymänsä noista lääkkeistä :). Juuri katsoin, että tältä vuodelta itsellä siellä oli ~510e ja se koostuu kokonaan näistä hoitokiertolääkkeistä. Lugesteron ei ainakaan muistaakseni kerrytä tuota.

  Jos teillä ei edetä pitkällä kaavalla, niin ei myöskään tartteta tuota synarelaa, joka ei myöskään ollut halpa lääke.

  Tsemppiä kestää taas yksi kp1...on ne vaan hanurista :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoista tekoihin eli tarkkakin laskettu summa oli 800e: http://kohtalonivaa.blogspot.fi/p/kustannukset.html
   :)

   Poista
  2. Kiitos nopeasta vastauksesta! <3
   Huoh. Kuinka paljon helpompaa ja halvempaa olis, jos vaan onnistuisi luomuna... :(

   Poista